Autobanden

Zomerbanden

Door de jaren heen zijn er feitelijk nooit zomerbanden geweest. De zomerbanden werden lange tijd aangezien als een gewone band. De zomerband is eigenlijk ontstaan vanaf het moment dat de winterbanden bekender werden onder de mensen. De gewone banden werden steeds vaker zomerbanden genoemd om een duidelijk onderscheid te maken tussen de banden. De laatste jaren hebben producenten van autobanden de zomerband zo ontwikkeld dat het ook echt een zomerband is geworden. De rubbersamenstelling is van harder materiaal dan van een winterband en geeft een optimalere wegligging onder zomerse omstandigheden. Natuurlijk kunnen de banden nog wel genoeg water af voeren mocht er een regenbui plaatsen vinden.


Winterbanden

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor in de winter en voor winterse omstandigheden. Deze winterbanden zijn er de laatste jaren meer ingeburgerd bij de mensen. De winterbanden voorzien de wagen in deze slechte weersomstandigheden voor een veel betere wegprestatie en wegligging. Hou er als klant wel rekening mee dat de prestaties van een winterband afnemen / geen effect meer hebben minder dan 4MM profieldiepte! Winterbanden hebben een zachte rubber samenstelling waardoor ze extra grip bieden in de winterse maanden. Winterbanden zijn vaak aangeduid met M-S of M&S. De M en de S staan voor Mud en Snow. Vaak staat er ook nog het bekende symbool op van het ijsbergje met een sneeuwsymbool. Deze banden zijn dan ook geschikt voor de wegen in Duitsland of landen waar het verplicht is om winterbanden te gebruiken bij winterse omstandigheden.

Vier seizoen banden

De vier seizoen, ook wel all season of all weather genoemd, zijn speciaal ontwikkeld voor voldoende grip zowel in de zomer als in de winter. Natuurlijk kunnen deze autobanden niet voor de beide seizoenen maximaal geschikt zijn. Wanneer men kiest voor vier seizoen banden lever je op beide vlakken iets in. Dit wil dus zeggen dat je dus minder grip zult hebben in de winter dan met volledige winterbanden en de banden zullen iets harder slijten in de zomer dan de gewone zomerbanden. Het grote voordeel aan deze banden ligt wel bij het omwisselen. Wanneer je zowel zomer als winterbanden hebben, dan moet je als klant 2 keer per jaar je autobanden / velgen omwisselen. Bij vier seizoenen banden hoeft dat alleen wanneer de banden versleten zijn en dus aan vervanging toe zijn.

Runflat Banden 


Runflat banden zijn autobanden waarmee je met een lekke band gewoon door kan rijden zonder problemen. De banden kunnen met een aangepaste snelheid nog gemakkelijk 80km rijden. Dit geeft je genoeg tijd om je auto langs de kant te zetten zonder gevaarlijke capriolen uit te hoeven halen. Het is zelfs mogelijk om door te rijden naar een in de buurt gelegen autogarage te rijden. De autobanden beschermen niet alleen jezelf tegen onveilige situaties, maar ook je velgen worden beschermt tegen beschadiging. Wanneer je met een lekke band rijdt is het natuurlijk een kwestie van tijd voordat de velgen compleet beschadigd zijn. Met runflat banden voorkom je dit. Enige minpunt is dat deze banden een stuk duurder zijn dan de gewone autobanden!